tisdag, oktober 25, 2011

Starbucks...the original


Har jag förstått det hela rätt så är det inte första läget för Starbucks utan man flyttade första caféet hit. Skylten är lite annorlunda, läget är vid Pike Place Market, officiellt hör det till PPM men tillsammans med en mängd andra affärer skulle jag vilja säga att den ligger bredvid.

Man har lite andra souvenirer annars är kaffet detsamma, logistiken fungerar så att till höger är kassorna, där beställer du ditt kaffe, muggen kastas sen över till kaffemaskinen till vänster som såsmåningom ger dig det du vill ha, en sak som är skillnad mellan alla kaféer som jag var på var att de aldrig tog betalt för extra shot, det som kostar en femma extra här hemma. Jag undviker Starbucks dels därför att det finns så många andra trevliga ställen att fika på där dessutom kaffet och inte minst mackor och kakor är så mycket bättre, när man dessutom visar kaloriinnehållet i kakorna så är det ännu lättare att avstå. Sista dagen bestämde jag mig för att testa frappuccino som man hört så mycket om...och gott var det och ingen kalorimängd fanns angiven...

Det här är Thai ice tea som fanns på alla thairestauranger och som jag bara smakade eftersom jag koncentrerade mig på öl. Vad jag förstått skall det vara kallt the med kondencerad mjölk i, enligt mina vänner som drack det tog det eftektivt bort hettan från maten, smakar sötsliskigt men gott

måndag, oktober 10, 2011

Pike Place Market





torsdag, oktober 06, 2011

Islandska for nyborjare

Iceland air bjuder pa en liten spraklektion
och en historielektion p[ resan
och vid bytet p[ Keflavik far jag chansen att testa Skyr...Det smakar som youghurt men ar tjockare och lenare trots att fetthalten ligger pa 0,4 % och den har inte den gelatinkonsistens som finns pa den typen av produkter i Sverige
Island smakar mera och jag bestammer mig for att jag maste aka tillbaka och funderar om inte ett ridlager vore inspirerande i framtiden...

Brewing in Seattle

Det gamla skamtet om vad det ar for likhet mellan amerikanskt ol och att alska i en kanot har inte mycket att hamta i nordvastra hornet...Seattle ar kannt for sina cafeer och mikrobryggerier. Det var har Starbucks startade och aven om den kedjan inte ar min favorit sa skall jag i alla fall ha mig en kaffe pa orginalkafeet. Jag kom igar och har redan hunnit smaka lokal ol
och lokal kaffekultur i form av Hot Pot doghnuts, den jag besokte var inrymnd i den lokala bokhandeln
Jag bor hos en kompis norr om staden och har idag hunnit besoka den lokala mataffaren som faktiskt bara ligger tvars over gatan och kanner att jag maste halla munnen stangd nar jag gar omkring darinne. Affaren ar med amerikanska matt inte exeptionellt stor men dar finns fiskavdelning med levande krabbor och ostron som forvaras under rinnande vatten, en stor asiatisk avdelning, en avdelning med fardigmat eller nastan fardig dar man kan plocka vad man vill ha och betala viktpris, dar finns valdigt mycket losvikt godis, snacks etc men aven udda mjolsorter som rismjol och honung och kryddor. Det som alltid imponerat mig med amerikanska affarer ar det enorma utbudet av nastan-fardig mat, i den manuella kottdisken finns det fardigkryddad fars som man tar hem, det finns olika malningsgrader och fetthalter p[ farserna ocksa. Jag ser verkligen fram emot att kunna fa laga mat har i tva veckor. Det finns en sak de saknar har dock och det ar prickar och ringar over a och o p[ tangentborden....

tisdag, oktober 04, 2011

Kanelbullens dag


Jag bakade kanelbullar förra veckan bara för jag var så sugen på att baka. Att inte matlagning skett på normalt vis fick jag ett tecken på när jag var tvungen att diska degbunken till assistenten innan jag kunde börja...
Snart skall jag kopmma igång med surdegsbröd igen också, har Fuglebjerregards fantastiska rågmjöl i skåpet...

måndag, oktober 03, 2011

Stekt lammbog


Det var bogen som rök först. Jag tillagade den på för mig klassiskt sätt; lite vitlöksklyftor instuckna, salt, peppar och rosmarin. I formen lade jag några shalotten lökar, lite rotselleri och morot som fick steka med i 200 graders ugn. Just nu har jag lite morot, selleri, paprika, blomkål och pumpa i ugnen som skall få göra sällskap med rester av steken till lunch