söndag, april 27, 2008

Glöm tulpaner från Amsterdam

Så här fint var det i stadsträdgården idag:
Rabarbern var imponerande

Malmö visade upp sig från sin bästa sida i helgen, förutom promenaden som började på Drottningtorgets loppis via Dockan och Västra hamnen har det varit grillpremiär och dessutom blev jag bjuden på surströmming av ett par grannar som inte grillade. Jag har inte ätit surströmming på flera år...
Marängsviss på rosa hallonbisqvier från Reims visade sig vara en riktig höjdare, bara grädde, hallonbisqvier och banan.

Etiketter: ,

fredag, april 25, 2008

Bok på väg

Nu har jag beställt boken. 123 kronor och gratis frakt på ad libris

Etiketter: ,

Paris smakade mera

Dessa vackra flaskor innehåller olivolja men jag vill minnas att de fanns med vitt vin också. Inte speciellt lockande tyckte jag däremot kändes de få timmar jag hade i Paris lockande så igår kväll bokade jag en ny resa; 3 dagar över midsommar. Sedvanligt upplägg, 3 nätter, promenader, caféer, lite allmänt strosande, ost, crêpes, lite champagne kanske och så skall jag besöka Kusmi. Har funderingar på att köpa senaste boken av Clothilde på Chocolate and zucchini och lägga upp vandringarna efter den.

Etiketter:

torsdag, april 24, 2008

Panzarella

Jag gör annat än bakar bröd! Idag gjorde jag en italiensk brödsallad som jag åt med stekt halloumi, vilket var evigheter sen sist, jag gillar halloumi även om det egentligen är som att äta salt frigolit (inte för att jag har provat...) Jag har en jättefin liten bok som heter "Året i Toscana" tror jag den är för närvarande begravd någonstans i mitt vardagsrum som för närvarande skulle funka som vinjett till "Rent hus".
Boken handlar om två engelska arkeologer som skaffar ett hus i Toscana för att komma närmare fyndplatserna som i deras fall är Grekland. De köper ett litet hus, eller om de hyr det...I alla fall på huvudgården bor Silvana och hennes man som jag glömt namnet på och de lever i mycket stor utsträckning på det gården producerar. Man får följa dem under ett år, vad som händer under de olika månaderna och så är det recept instuckna här och där. Bla på Panzarella. Jag tittade i ett par andra böcker där gurka ingick och som jag inte hade hemma. Vidare skulle man blöta torrt bröd och sen smula det i salladen så min version får väl bli en liten lyx version så här i frysens välsignade tidevarv

Panzarella 1 stor portion

5 skivor grahamsbaguette eller annat gott bröd
250 g körsbärstomater
1 stor salladslök
olivolja
balsamvinäger
basilika
salt, svartpeppar

Skär kanterna av baguetten och skär inkråmet i tärningar, halvera tomaterna och skiva salladslöken och basilikan. Blanda alltsammans i en skål och tillsätt olivolja, vinäger och salt och peppar. Låt det stå och dra en stund framme. Enligt de böcker jag konsulterade kunde det gärna stå i kylen över natten

För ett tag sen fick jag KRAV olivolja från Fontana. Jag kan inte hitta oljan på deras hemsida så antingen är den dåligt uppdaterad eller så har den inte kommit ut i affärerna ännu. Bortsett från att oljan är god så gillar jag när produkter är KRAV märkta och jag tycker det är extra bra när fabrikanter som tex Fontana har det i sitt sortiment då de gör att det är lätt att hitta produkten i hela Sverige tom. i Årjäng ( Jag har inget emot Årjäng men affärerna där har en viss begränsning i sortimentet )

Etiketter: ,

måndag, april 21, 2008

Mer om jäs"korgar" och brödbak

Mina jäskorgar funkar alldeles utmärkt. Här är ett färdigjäst bröd och här är de uppstjälpta på plåten, redo för att gräddas...
...för att slutligen se ut så här:
Jag tog och delade mitt papprör i två delar och lade bakplåtspapper för att pappen inte skulle bli fuktig. Tanken var att jag skulle mjöla och sen stjälpa upp baguetterna, nu blev det inte så utan jag drog försiktigt bort rören så att bröden hamnade på bakplåtspappret som jag sedan drog över på den varma plåten. Bröden flöt ut lite men när de var gräddade blev de väldigt runda.
Bröden var ett experiment med mindre mjöl, mer grahamsmjöl och surdeg och jag tyckte de blev väldigt bra, lite större hål, lite segare och lite fuktigare vilket pappa kallar för degiga...
Nu har jag en omgång till på gång som jag skall ta lite mer mjöl i, de blir klara imorgon kväll. Det är nackdelen med att baka på det här sättet att vill man testa en gång till så tar det några dagar.

måndag, april 14, 2008

Surdegsbröd på Råg

Idag är det surdegsbröd med råg som är på gång i köket, mina jäskorgar är inte lika fina som pappas men det verkar inte brödet bry sig om för det jäser som sjutton. Nu har jag en idée om att jag har ett papprör på jobbet som jag skall dela och göra jäskorgar till baguetter av. Har även hittat ett par ELFA korgar som skulle funka eller kanske en kasserad besticklåda...

Etiketter:

Morotskaka på EH

Ni har aldrig hört mig säga något illa om Espresso House! Jag gillar, kaffet, mackorna, salladerna och kakorna med undantag av Tryfflarna och morotskakan. Det var ett tag sen de kom med en ny morotskaka men med tanke på att den gamla inte var någon höjdare så har jag vägrat testa den nya. Nu har jag gjort det och den är jättegod, dessutom har jag för första gången lyckats publicera en bild tagen med kameran!

Etiketter:

söndag, april 13, 2008

Reims katedral

Som turist måste man vara lite kulturell och då menar jag annan kultur än just matkultur. I Reims går man till Katedralen där det krönts en massa franska kungar på den tiden de hade kungar och på tal om kungar eller drottningar...vad tänkte Carla när hon valde den kappan till statsbesöket i England; "Om jag väljer en klädsam modell så kommer inte drottningen att synas" I alla fall så går man till Katedralen och tittar på fönstrena som Marc Chagall gjort. För säkerhets skull finns det en förklaring till varenda lilla symboliska motiv i fönstrena så om du inte orkar läsa bibeln, inte fick biljetter till JCS med Ola Salo i höst på Mlmö Musikteater eller hittar den gamla rullen med Olivia Hussey som Maria så kan du tillbringa 10 minuter i Katedralen i Reims. Glöm inte att titta på de andra fönstrena, de är nämligen mycket vackrare! Men det är någonting med den blå färgen i dessa fönster där tekniken är mycket speciell och går tillbaka långt i tiden. Sonen till den som gjorde fönstrena och återupptäckte den blå färgtekniken är fortfarande verksam i Reims idag. Det är nu jag blir intresserad för hantverk är något som jag har respekt för.
För många år sedan kom det en bok av Ken Follett ( tror jag ) som handlade om ett katedralbygge i England på medeltiden i kombination med rödhårighet, häxprocesser och kvinnlig företagssamhet. Jag älskade denna bok eller jag tror det var 3 böcker och tittar på katedraler på ett annat sätt idag.
Fasaden på katedralen har en mängd statyer eller rättare sagt kopior av statyer för de gamla finns på T´pau palatset bredvid ( om jag förstått saken rätt) De visar två statyer inne i katedralen med gjorda kopior bredvid.
T´pau skall vara grekiska bokstaven för T och palatset har den formen. Jag vill minnas en grupp på 80 talet med mycket hår och en hit som jag glömt namnet på.

Etiketter: ,

Matporr

Ibland undrar jag vad folk tänker när jag börjar fotografera selleri och fiskdisken på snabbköpet. "Tokig turist!" eller "Aah hon har nog en blogg och tänker lägga ut bilderna där"




Etiketter:

Sötpotatissoppa med curry

Om jag bodde i New York skulle jag ha en blogg om att äta ute i NY. En blogg som jag läser regelbundet heter "Not eating out in NY" Hon som skriver den heter Cathy och jag måste medge att hennes utmaning är större än vad min skulle varit. Mitt brödbakande har lett till att det finns väldigt mycket bröd i frysen men med levain och surdeg på gång skulle det passa bra att äta mer soppa! För några inlägg sedan lagade Cathy ursprunget till denna soppa och eftersom jag hade sötpotatis och palsternacka hemma så tänkte jag; varför inte... Jag har gjort lite förändringar i receptet bla tog jag bort rosmarinen eftersom den enda rosmarin jag hade i huset såg ut så här:
Jag har för länge sedan slutat försöka få rosmarin att övervintra. Det blir en ny i år igen.
Vad jag tyckte om soppan? Nej tack! Jag gillar inte purésoppor och dessutom vart det lite sött och jolmigt som jag i och för sig fick bort det mesta av genom lime och yoghurt. Men gillar du purésoppor kan det vara ett alternativ.

Sötpotatissoppa med palsternacka och curry 4 portioner

1 palsternacka
1-2 sötpotatisar, dubbel volym mot palsternackan
1 gul lök
smör att fräsa i
2 tsk curry
7,5 dl vatten
1,5 buljongtärning eller motsvarande mängd pulver
1 dl matyoghurt
0,5 pressad lime
salt och peppar

Skala och skär palsternacka och sötpotatis i grova bitar.
Hacka löken grovt och fräs den i smör, tillsätt grönsaker och curry, fräs ytterligare. Tillsätt vatten och buljong och sjud tills grönsakerna är mjuka ca 20 minuter.
Puréa med stavmixer och tillsätt yoghurt och pressad lime, smaka av med salt och peppar och servera med GOTT bröd

Etiketter: ,

torsdag, april 10, 2008

Grahamsbaguetter

Ikväll är det första kvällen på en vecka som jag inte bakar bröd!!! Baguetterna igår blev riktigt lyckade, de skall få vara sådana tills jag skaffat jäskorgar för jag har en idé om att mindre mjöl kan ge större hål. Skorpan blev bättre av att höja temperaturen i ugnen Så här gör jag för att få 2 baguetter:
alla likheter med Jan Hedhs recept har sin naturliga förklaring

Dag 1, morgon

5 g jäst ungefär 1/20 paket
1,5 dl kallt vatten
75 g grahamsmjöl
75 g vetemjöl special

Lös upp jästen i vattnet och rör ihop ingredienserna. Låt stå i kylen under tätslutande lock eller plast i ett dygn. Detta kallas poolish

Dag 2, morgon

10 g jäst, 1/10 paket
1,5 dl kallt vatten
300 g vetemjöl special
poolishen

Blanda ut jästen i vattnet och blanda med resten av ingredienserna. Knåda 13 minuter.

1,5 tsk salt

Tillsätt saltet och knåda ytterligare 7 minuter. Lägg tillbaks det i bunken med lock och låt jäsa till kvällen.

Dela degen i 2 delar, platta till delarna till rundlar, rulla ihop dem och låt dem vila i 15 minuter. Rulla ut baguetter, lika långa som plåten och låt dem jäsa i rumstemperatur ca 1,5 timme på mjölad handduk med vallar av handduken som stöd, vilket jag är tveksam till om det är nödvändigt, vallarna alltså! Handduk över.

Lägg försiktigt upp baguetterna på ett bakplåtspapper, jag använder händerna. Skåra dem med ett rakblad och dra pappret över till den heta plåten som fått bli uppvärmd i ugnen som står på 275 grader. Sätt in plåten i ugnen och spruta in vatten med en spruta. Efter 5 minuter sänk till 250 grader, lufta ugnen och grädda ytterligare 20 minuter. Låt de kallna på galler utan duk.

Nu skall jag baka surdegsbröd och testa levain och så är jag sugen på gotlandslimpa, jag har ett jättebra recept som jag inte bakat på åratal då det faktiskt kräver att man har maskin alt. ett väldigt tålamod och kraft för att orka knåda det.

Jag har också för avsikt att återuppta mitt sociala liv... och sätta potatis...

Etiketter:

Citronkaka med glasyr

För många år sen hade jag en väninna som brukade baka en citronkaka som hon sen dränkte in med citronsockerlag, jag slängde receptet då jag fick för mig att jag hade samma recept i en av mina kokböcker. Den här kakan påminner om den fast indränkningen är redan med från början. Den är fet, söt och kompakt men kommer undan med det just tack vare syran och friskheten från citronerna. Receptet kommer från Martha Stewart, jag prenumererar på lite nyhetsbrev från henne. Jag var utanför hennes hem en gång. Vi såg inte själva bostadshuset utan lite växthus och några andra hus. Vi knackade inte på. Alla visste att hon inte var hemma, hon åtnjöt gratis kost och logi på statens bekostnad om vi skall uttrycka oss lite snyggt... Glacerad Citronkaka 2 st
250 g smör
5 dl socker
5 ägg
7,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
2 dl lättfil
2 citroner, saft och skal

Smörj och bröa 2 st 1,5 liters formar, eller mjöla som Martha gör
Tvätta citronerna och finriv skalet och pressa dem, blanda med lättfilen.
Blanda samman mjöl med bakpulver och bikarbonat
Rör fett och socker poröst och fluffigt, tillsätt äggen ett i sänder.
Tillsätt mjölblandningen och fil-citronblandningen och blanda alltsammans försiktigt.
Fördela i formarna och grädda i 175 grader ca 1 timme, för min ugn behövdes ytterligare 15 minuter. Stickan skall vara torr.
Låt svalna lite och stjälp sedan upp dem.
När de kallnat brer man glasyr över. Blanda 5 dl florsocker med 3- 4 msk citronsaft , jag hade inga fler citroner så jag tog cointreau, vilket jag inte tror helheten tog skada av.
Om man har ett italienskt fat med citroner på passar det utmärkt att lägga upp kakan på det.

Etiketter:

tisdag, april 08, 2008

Alla kan gå på Grand

En gång för länge sen var jag på studentspex. Leonardo da Vinci hette det,man sålde dessutom en tidning som hette "Samernas Värld, med stulen/lånad logga från Damernas Värld. En av de egenhändigt ritade annonserna visade U 137 på trappan till Grand Hotell i Lund med blogginläggets titel.
Jag har gått förbi Grand några gånger, jag är inte i Lund så där jätteofta. Anledningen att jag var där nu var att Hemslöjdsföreningen i Skåne hade ordnat hemslöjds kväll eller vad man vill kalla det.
Matsedeln hade små halvfyllda cirklar ungefär som på systembolaget fast här talade de om hur mättande rätten var. Tänk dig samma sak överfört till bolagets katalog, en kvarts fylld cirkel betyder salongsberusad, halvfull halvpackad osv... Jag föll för stora räkmackan 145 kronor och värd varenda öre. En liten brödskiva gömmer sig under säkert vad som från början var 1 kg räkor som handskalats, ett kokt ägg och bara så där lite lagom majonäs. På bilden är den något nallad av...och så lite veteöl till.

Etiketter: ,

måndag, april 07, 2008

Baguetter och pizza

När jag började fundera över vad jag skulle äta till middag igår kväll kom jag på den smarta idéen att använda en del av baguettedegen och baka pizza av den. Till kattens stora glädje fanns det en burk tonfisk hemma, vi delar syskonlikt på den, jag som är äldst bestämmer fördelningen. Efter att ha jäst degen i kylen delade jag den i tre bitar och en av dem blev pizzan. Jag bakade ut den och lät den jäsa medans ugnen blev varm. Jag körde 275 grader och varm plåt. Jag tycker det är enklast att lägga brödet eller i det här fallet pizzan på bakplåtspapper och sedan dra hela pappret över till plåten. Detta är den godaste pizzabotten jag någonsin ätit! Jag vågar dock inte säga om det beror på degen, den höga värmen eller den varma plåten eller en kombination av allt. Efter en längre jäsning gräddade jag baguetterna i 275 grader ca 25 minuter och skorpan blev betydligt bättre, för att inte säga riktigt bra! Men jag skulle vilja att den krackelerade lite mer så nu funderar jag på att låta brödet jäsa utan bakduk i alla fall mot slutet av jäsningen. Tanken är att om ytan torkar så borde den spricka lite mer vid gräddningen.

Etiketter:

söndag, april 06, 2008

Italienare

Jag är inte riktigt nöjd med baguetterna ännu, just nu har jag en deg till ( nummer 3 ) på jäsning i kylen som jag sen skall grädda i högre värme. Det är inte fel på smaken men jag är inte nöjd med skorpan. Jag har dessutom en ny poolish ocks i kylen där halva mjölmängden är grahamsmjöl, det hör ju inte till det normala att äta så mycket vitt bröd för mig.
Jag har ingen våg att mäta smågram på men 5-6 g jäst kan jag uppskatta det är värre med saltmängderna men jag tar i 1,5 tsk till 3 dl vätska och det har funkat bra hittils.
Det här brödet innehåller durumvete, ägg och olivolja och så gillar jag den lite annorlunda utbakningen.
Frysen börjar bli full, men det är väl bara att ta med till jobbet och lägga ut i lärarrummet så brukar allt gå åt

Brylépudding

eller "Petits Pots de Crème" som de heter i Det goda franska köket. Portionsformar med brylépudding. Jag tänkte att jag skulle testa Créme Brylé men när jag insåg att det var gjort på vispgrädde, vilket det ju faktiskt betyder om jag tänker efter lite så gick tanken över till detta istället. Jag tog dessutom lättmjölk vilket funkar alldeles utmärkt.
Brylé pudding 2 portioner
0,5 dl socker
2 msk vatten
koka detta så att vattnet kokar in sockret kristalliserar sig och sen smälter och får en bränd ton.
Fördela detta i 2 små ramekiner, det blir inte mycket, snurra dem lite men bara botten behöver täckas.
2 dl mjölk
1 ägg
1 äggula
2,5 msk socker som är smaksatt med vaniljstång
Blanda ihop detta dagen innan och låt det stå i kylen, skall du göra det samma dag så värm mjölken och låt den svalna, detta för att undvika blåsor i puddingen.
Fördela i formarna och grädda i vattenbad i 165 grader ca 20 minuter.
Det finns de som äter detta varmt eller ljummet, jag tillhör inte dem. Låt det stå i kylen till nästa dag så hinner puddingen lösa upp allt socker i botten.

Etiketter: ,

I fiskarnas tecken

Fastän jag gillar fisk så är jag dålig på att komma till skott så nu har jag bestämt mig för att bara äta fisk eller i alla fall inget kött under en vecka. Jag började i fredags med de baguette liknande ( ? ) bröden och tonfiskbitar i tomatsås, en liten burk jag köpte i trepack i Frankrike efter tips från en kommentör ( kan man säga så? kommentator, kommenterare ?? ) på Matälskarens sida. Ungefär som makrill i tomatsås men mindre smak. På kvällen var tanken den att jag skulle äta bakad potatis med en gravlax och räkröra som består av gravlaxsås, utrörd med matyogurt eller liknande mejeriprodukt och sen strimlad gravlax och räkor i. Hur jag än letade i kylen så var jag tvungen att inse att jag inte hade någon gravlaxsås, nu är det inte svårt att göra egen men för ett ensamhushåll är den köpta bra. Men eftersom jag hittade 5 olika påbörjade franska senapsburkar ( och då har jag inte öppnat champagnesenapen jag köpte senast...) fick det bli senap och dill istället, givetvis fanns det ingen dill heller men jag hittade lite gräslök. Det smakade bra även om det inte blev som jag tänkt mig. Eftersom jag hade så mycket senap tänkte jag steka fisk med fransk senap blandat i ägget vid paneringen. Nu hittade jag lite pesto så det blev det istället och lika delar ströbröd och parmesanost i paneringen
Grönsaker, basilikayoghurt och operakällarens tomatbröd till. Fisken är Pangasius eller hajmal som den skall kallas. Orange ljus i sydsvenskans stora artikel om lovlig fisk för 2 veckor sedan

Etiketter:

onsdag, april 02, 2008

Brödbak

Jag har trätt in i den fantastiska världen av levain och surdegar, chefer och poolish.
Eftersom surdegarna och levainet måste bli lite surt och börja jäsa så valde jag att baka baguetter från Jan Hedhs bok. I början gick det väldigt bra, men sen började jag frifräsa lite, sen upptäcker jag att min vattenspruta hällde jag "Cillit Bang" i för två veckor sen och det kändes inte som om jag ville spruta brödet med det, dessutom blir rakblad som används för att skrapa etiketter från glasburkar för slöa för att snitta bröd med. Jag bakar ut mindre portionsbaguetter men viker degen fel så jag får lite olja mellan vecken och bröden delar sen på sig på lite säregna sätt, de får liksom lite eget liv och har man lite snuskig fantasi ( vilket jag givetvis inte har ) kan man se lite roliga formationer.
Jag har lärt mig att inte baka mer bröd än att jag kan grädda det på en omgång i ugnen, dessutom skall jag införskaffa mig en stenskiva. Jag är dock faschinerad över att bröden håller form och storlek när jag flyttar över dem på bakplåtspapper från den mjölade handduken där de fått jäsa.
Även om bröden inte är baguetter så är det riktigt gott!

Champagneprovning i Epernay

Efter rundvandringen hamnar vi i ett avsmakningsrum. Det finns olika varianter från att inte dricka någon champagne till 3 olika sorter. På bortersta brickan står det 2 glas. Det är någon som är så gamig att den beställt en "Imperial Tour". Gissa vem!
Jag fick smaka den "vanliga" champagnen och den rosa. De var väldigt olika i smaken till den "vanligas" fördel, just där och just då i alla fall. Dricka snabbt skulle man göra också och folk lämnar sina glas utan att dricka ur dem. Det tredje alternativet var en söt eller halvsöt champagne .
Givetvis protesterar jag så när guiden tar upp de övriga till shoppen får jag vara kvar. En amerikansk tjej bestämmer sig för att stanna också, men det känns ändå som om man stjälper i sig de dyra men ack så goda dropparna.
I shoppen säljer man givetvis champagne, men även lite souvenirer som smycken, förslutningskorkar om man inte dricker upp sin flaska med en gång ( inga problem för mig), glas mm mm allt är väldigt smakfullt. Bilden ovan visar en liten pimpad champagneflaska om någon känner sig sysslolös till helgen är det bara att ta vägen förbi bolaget och Panduro och medge att det är mycket snyggare än folie och ett sidenband!!
Härom dagen hörde jag på radio att man vill utöka området för Champagne pga att det är så stor efterfrågan på drycken från nya marknader som Kina och muslimska länder i arabvärlden. Om Jyllandsposten tar och lugnar ner sig kan det kanske öppna sig oväntade marknader för danskt fläskkött också...

Etiketter: ,

Chou croute

Jag gillar surkål, jag är nog den enda jag känner utanför bloggvärlden som gör det. Jag tycker om den kokt som på bilden från Reims, jag gillar den rå som sallad och jag gillar den i polska piroger.
Nu får jag se en artikel på taffel om hur man syrar hemma och man rekommenderar en bok jag haft i kanske 25 år utan att det hänt något. Detta får bli ett höstprojekt. Då får jag god tid på mig att köpa på mig lämpliga burkar, för rödbetor var anledningen till att jag en gång köpte boken.
Nu har jag tur som bor i Malmö och kan köpa bra surkål i den polska affären på Lilla Skolgatan.

Müslimuffins

Nigella som ligger bakom receptet anser att de är perfekta till frukost. Själv har jag lite svårt att tänka på dem som frukostmat för det är mer kaffebröd för mig. Jag kan tänka att servera dem på en brunch eller ta med dem på picknick. Jag hade en enkel müsli med russin och torkade bananbitar i, men jag kan tänka mig att om man väljer en av de fruktiga sorterna så blir de snäppet bättre. De har en väldigt trevlig konsistens.
Jag gräddar för det mesta muffins i min muffinspanna med bullformar i håligheterna. Sen kan jag köpa fina bullformar, tyvärr så syns inte mönstret så bra bara...

Müslimuffins 12 st
3,75 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,25 tsk salt
2,5 dl lättfil
1 ägg
2,25 dl farinsocker
0,75 dl rapsolja eller annan neutral olja
250 g müsli (eller granola om man vill det)

I princip så blandar man de torra ingredienserna för sig och de våta för sig och blandar sen ihop det. Klicka ut i formarna och grädda i 200 grader ca 25 minuter.
Jag lade ner allting direkt i min nya kökskompis och blandade ihop det, smeten kändes lite lös men det blev bra när de var färdiggräddade

Idag fick jag se Risentas lösmüslisortiment på Ica Malmborgs Mobilia. Man hade någon slags intropris 5,90 / hg mot 7,90 som är ordinarie. Det gjorde att dinkelflingorna som jag köpte kostade som 500 g förpackningarna, jag köpte dessutom puffat quinoa ( smakar ingenting ) och torkade aprikoser som fanns både svavlade och osvavlade. Jag kommer nog inte att bli storkonsumet av detta. Det kann vara bra om man vill ha lite av nånting men då är risken stor att påsen väger mer än innehållet.

Etiketter: , , ,